top of page
event_cvp_2024.jpg

29 iulie - 4 august 2024

În perioada 29 iulie - 4 august, are loc școala de vară Castel Viu: Oamenii și munca în Posmuș, o săptămână de activități cultural-educative centrate pe localnici. Activitățile sunt: cercetare multidisciplinară, ateliere de film și dans pentru copii, activități interactive cu localnicii,  mediate de echipe interdisciplinare, rezultante în texte dramatice, spectacole lectură în curțile localnicilor și instalații audio-vizuale la castel. Nu vor lipsi evenimentele publice dedicate posmușenilor, care includ spectacole muzicale, proiecții de film, tururi ghidate în castel. Toate activitățile proiectului Castel Viu sunt gratuite, adresate comunității locale și se desfășoară în spațiul muzeal, în parcul și împrejurimile castelului, precum și în alte locuri din sat.

0R6A2280-2.jpg

ateliere de dans și foto-film pentru copiii din Posmuș

PMT00149.jpg

evenimente publice pentru posmușeni și publicul larg

PMT00340.jpg

intervenții în teren cu echipe interdisciplinare de studenți

În fiecare zi de marți, până sâmbătă, între orele 9.00 - 13.00, copiii sunt invitați să participe la activități creative pentru copii, vor fi ateliere de film și dans coordonate de Daniel Iftene și Carla Waltner.

 

Miercuri 31 iulie, de la ora 19.00, localnicii sunt așteptați la o serie de tururi ghidate la Castel.Tot miercuri, de la ora 20.00 are loc evenimentul Noi din Posmuș / Noi în Posmuș, publicul fiind invitat la o seară cu muzică, dans și voie bună, animată de dansatori locali, alături de Angel Urs, Călin Dumitrean & Raluca Dumbrăvan.

 

Vineri și sâmbătă seara, de la ora 21.30, organizatorii vă invită la Cineva / Cinema la Castel. Vineri va fi proiectat filmul documentar ”Vulturii din Țaga” (2022), iar sâmbătă vor fi filme de scurt metraj ale studenților Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

 

Duminică seara, de la ora 19.00, toți localnicii și vizitatorii Posmușului sunt așteptați la evenimentul numit Serbare pentru cei mici / Sărbătoare pentru cei mari. Participanții și facilitatorii atelierelor vor prezenta publicului realizările lor, după cele 5 zile de activități, iar de la ora 20.00 urmează o ultimă seară de muzică și dans, cu participarea lui Angel Urs, Călin Dumitrean & Raluca Dumbrăvan și a Ansamblului folcloric Măgura Șieului.

 

În cadrul Școlii de vară vor avea loc și conferințe de specialitate și discuții cu profesioniști din domeniul culturii, educației, economiei, sociologiei, administrației publice și mediul de afaceri. Acestea sunt programate de la ora 15.00, în fiecare zi, de marți până sâmbătă.

Școala de vară de la Posmuș își propune să activeze practici colaborative de dezvoltare locală prin facilitarea întâlnirilor între cetățeni, autorități și specialiști invitați, cu scopul de a genera un dialog social relevant. O miză importantă a Școlii de vară este componenta dedicată studenților Universității Babeș-Bolyai care vor lua parte la procesul de intervenție culturală, având ocazia să pună în practică conceptele teoretice prin metode interdisciplinare.

pliant_cvp_A3_tipar 2.jpg
pliant_cvp_A3_tiparc p1.jpg
bottom of page